Hybride werken, hét voordeel waarmee je talent aantrekt

Hybride werken heeft een belangrijke plek veroverd op de wensenlijst van werkzoekenden. Uit onderzoek van IWG blijkt dat maar liefst 72% van de werknemers alleen een baan overweegt waar hybride werken is toegestaan. Functies die lange reisafstanden met zich meebrengen, verliezen juist in rap tempo aan populariteit. Daarmee is hybride werken hét belangrijkste recruitmentvoordeel geworden om talent aan trekken. Reden genoeg om dit als organisatie te faciliteren.

Bredere doelgroep aanspreken

Het aanbieden van hybride werken heeft niet alleen voordelen voor je werknemers, maar ook voor jouw organisatie. Het maakt je bedrijf aantrekkelijker als werkgever. Bovendien bereik je meer mensen met je werving: je bent minder regio gebonden én kunt een bredere doelgroep aanspreken. Dat is geen overbodige luxe in deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt.

Kostenbesparingen

Ook de besparingen die hybride werken oplevert, zijn interessant voor werkgevers. Denk bijvoorbeeld aan minder reisbewegingen, wat leidt tot minder CO2-uitstoot en lagere reiskosten. Maar ook minder uitval en verzuim door een betere balans tussen werk en privéleven, waardoor de verzuimkosten lager worden. Kortom: meegaan met deze belangrijke ontwikkeling, levert je organisatie op alle vlakken voordelen op.

Moderne werkplek

Om hybride werken te faciliteren is een moderne en goed beveiligde cloudwerkplek in Microsoft 365, inclusief de juiste hardware, software en securityprotocollen, onmisbaar. Wat daar zoal bij komt kijken, lees je in onze volgende blog.

We denken graag met je mee over welke inrichting van de werkplekken hybride werken het best ondersteunt. Samen zorgen we dat mensen, processen en technologie succesvol hand in hand gaan. Wil je advies over hoe je hybride werken het beste kunt inrichten? Wij adviseren je graag. Neem meteen contact met ons op!