Met deze drie pijlers stimuleer je effectief hybride werken

Op de vraag of ze hybride werken stimuleren, zeggen de meeste werkgevers volmondig ‘ja’. Toch blijkt het in de praktijk vaak niet zo soepel te verlopen. Daar zijn verschillende redenen voor: de IT en telecom zijn nog niet ingericht op effectief hybride werken, beleid en werkafspraken rondom hybride werken ontbreken of op onbewust niveau is men nog niet overtuigd van de voordelen. Waarom het  noodzakelijk is om effectief hybride werken te (blijven) stimuleren en met welke drie pijlers je dat doet, lees je in deze blog.

Zo stimuleer je effectief hybride werken

We kunnen een oneindige waslijst aan tips geven om effectief hybride werken te stimuleren, maar in de basis komt het neer op drie pijlers: de juiste techniek, duidelijke afspraken en de juiste mindset.

1. De juiste techniek als basis voor effectief hybride werken
Zorg allereerst voor een stevige technologische basis waarmee je hybride werken verankert in je strategie. Kies voor cloudbased IT-en telecomoplossingen die hybride werken optimaal mogelijk maken, voorzien van afdoende securitymaatregelen.

2. Duidelijke afspraken over hybride werken
Leg vast onder welke voorwaarden  en op welke manier hybride werken plaatsvindt. Train je medewerkers hierop en neem het op in je onboardingprogramma. Zo gaat iedereen vanaf dag één op de juiste manier om met hybride werken.

3. De juiste mindset: maak hybride werken de norm
Implementeer hybride werken niet ‘omdat het erbij hoort’, maar zorg dat iedereen binnen je organisatie voor 100% overtuigd is van het belang en de voordelen. Alleen met deze mindset kun je hybride werken echt stimuleren, bijvoorbeeld met adoptiecampagnes die laten zien hoe leuk en handig hybride werken is.

Effectief hybride werken stimuleren? Doe het samen met ons!

Vanuit onze rol als IT-partner helpen we je aan de juiste IT- en telecomoplossingen voor een moderne werkomgeving in Microsoft 365. We adviseren je over onderwerpen als security en compliance, beleid en richtlijnen rondom hybride werken, en training voor je medewerkers. Zo zorgen we samen dat jouw organisatie profiteert van alle voordelen van hybride werken. Wij helpen je graag om alle mogelijkheden van hybride werken optimaal te benutten! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.