Samsung presenteert Galaxy S6 op 1 maart

Samsung presenteert zijn nieuwe vlaggenschip op 1 maart op het Mobile World Congress in Barcelona. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft de mondiale pers, waaronder All About Phones, dan uitgenodigd voor een Unpacked-evenement.

samsung_galaxy_s6_unpacked.jpg

Dit is traditiegetrouw het evenement waarmee Samsung zijn nieuwe vlaggenschip presenteert. Unpacked 2015 vindt dus plaats op 1 maart. Dan weten we dus definitief hoe de Samsung Galaxy S6 eruit komt te zien, en wat zijn specificaties zijn.

Hierover zijn wel al wat geruchten naar buiten gekomen. Zowel foto’s als specificaties. Zo krijgt de Galaxy S6 als het goed is een scherm met een formaat van 5 inch en een QHD-resolutie van 2560x1440 pixels. Dit zorgt voor een pixeldichtheid van om en nabij de 600 ppi.

Samsung rust de Galaxy S6 uit met zijn eigen Exynos-processor. Deze Exynos 7420 is een 64 bit-chipset die acht kernen heeft. De telefoon krijgt waarschijnlijk 3GB ram. Het opslaggeheugen ligt waarschijnlijk op 32GB en is uitbreidbaar. Foto’s schiet de Galaxy S6 als het goed is in 20 megapixel.

Samsung zou ook werken aan een ‘Edge’-variant van de Galaxy S6. Deze Samsung Galaxy S Edge zou aan beide zijkanten van het scherm een display krijgen die over de rand van de smartphone heen valt. Verder krijgt de smartphone dezelfde specificaties als de gewone Galaxy S6. Als hij gepresenteerd wordt, natuurlijk. De teaserfoto geeft daarvoor wél een hint af.

Dit recept paste Samsung ook toe op de Galaxy Note Edge. Deze innovatieve smartphone werd op de IFA-beurs in Berlijn vorig jaar tegelijkertijd met de Samsung Galaxy Note 4 gepresenteerd. Inmiddels is de Galaxy Note Edge wereldwijd beperkt beschikbaar.

bron: allaboutphones.nl