GVT Group of Logistics

GVT Group of Logistics is een groep van logistieke bedrijven, elk met een eigen specialisatie. Een greep uit het dienstenaanbod: Eigen Distributie netwerk in de Benelux met vestigingen in Tilburg, Apeldoorn, Alkmaar, Veendam en Willebroek.

Warehousing met meer dan 165.000 m² aan capaciteit, Intermodaal vervoer per spoor, met eigen railterminals in Tilburg en Eindhoven, waarbij er wekelijkse rechtstreekse diensten worden onderhouden van en naar China (Chengdu). En intermodaal vervoer per binnenvaart van en naar de Barge Terminals in Tilburg en Weert. Met deze specialisaties kan de GVT groep altijd een passend antwoord geven op specifieke logistieke vragen.

Groei

GVT maakte vanwege diverse overnames en hun succesformule in de branche een enorme groei door – een groei van meer dan 50%, welteverstaan. Meer klantcontracten, meer personeel, meer vestigingen en een uitgebreider wagenpark vragen logischerwijs om een goed georganiseerde communicatiestructuur. Een structuur die is afgestemd op de omvang van de organisatie. IT moest de hoogste beschikbaarheid krijgen, zowel op kantoor als onderweg. Want als er iets vertraging geeft, is het wel een niet soepel verlopende communicatie. En als er iéts belangrijk is in de transportbranche, is het wel tijd… En tijd is geld.
PHC volgt succesvolle organisaties als GVT op de voet, proefde een uitdaging en nam contact op. Precies op tijd. Tijd voor een grondige inventarisatie om vervolgens te komen met een toekomstgericht IT-plan voor GVT.

Transport is Topsport!, we werken daarom graag met professionele partners die gelijk aan GVT bouwen aan de toekomst

Stan Hamers, Gebroeders Versteijnen Transport

Oplossing

Het aangaan van een nieuwe relatie is voor een organisatie als GVT niet niks, er zijn tenslotte heel wat zaken mee gemoeid. Uitgangspunt was dan ook vanaf het begin openheid vanuit beide partijen om vervolgens stap voor stap over te gaan tot een IT-oplossing. Er werd gestart met het overzetten van het abonnement voor mobiele telefonie voor de (destijds) 200 gebruikers. Om medewerkers op de weg te ondersteunen werden alle traditionele boordcomputers overgezet naar tablets, voorzien van de door PHC en Samsung ondersteunde Logiapp – een applicatie die onder andere ondersteuning biedt bij navigatie én facturatie. Het resultaat tot dusver? Een fikse tijdbesparing voor GVT!

Gedurende deze samenwerking van inmiddels alweer een aantal jaren, is er een heuse vertrouwensband opgebouwd tussen PHC en de logistieke dienstverlener. Een toekomstgerichte band ook, want plannen voor een totaaloplossing zijn er zeker.

Bent u werkzaam in de transportbranche? Neem dan contact op met PHC voor advies én oplossingen op maat!

Neem contact op